γκόμενος προσωπικά

Το τέλος (άλλης) μίας σχέσης

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 201100:38Voltsek

Πέρασε αρκετός καιρός χωρίς να γράψω στο blog κι αυτό επειδή οι τελευταίες μέρες ήταν αρκετά γεμάτες. Υπήρξαν μάλιστα και κάποιες σημαντικές εξελίξεις. Η πιο σημαντική ίσως είναι ότι χώρισα. Κοντεύω μάλιστα να κλείσω μισό μήνα. Το είχα πει ότι θα γίνει κι έγινε. Το αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν θλίψη και στεναχώρια αλλά ανακούφιση.

Η αφορμή
Χωρίσαμε Κυριακή πρωί. Η αφορμή δόθηκε το προηγούμενο βράδυ. Καθώς ήταν Σάββατο, κανόνισα να βγω με έναν φίλο μου, όπου με τον συγκεκριμένο πάντα πάμε σε ένα γνωστό gay club. Ο πρώην μου, επειδή δεν είχε πάει ποτέ, πρότεινε να έρθει μαζί μας. Πήγαμε πρώτα οι δυο μας και αργότερα θα ερχόταν κι ο φίλος μου. Εγώ είχα καιρο να βγω και είχα ανεβασμένη διάθεση. Ο πρώην μου αντιθέτως με το που φτάσαμε στο μαγαζί, δεν φαινόταν να περνάει καλά. Με τα πολλά, αφού υπήρξε μία μικρή ένταση, μου εξήγησε ότι δεν του αρέσει το gay lifestyle, ότι δεν νιώθει άνετα με την σεξουαλική του ταυτότητα και άλλα τέτοια κομπλεξικά. Τελικά, όταν ήρθε ο φίλος μου, σηκώθηκε κι έφυγε μόνος του. Εγώ ξενέρωσα αρκετά και ήξερα ότι την επόμενη μέρα θα ερχόταν το τέλος. Μάλιστα νόμιζα ότι έτσι ένιωθε κι εκείνος.

Παρόλα αυτά την επόμενη μέρα, συμπεριφερόταν σαν να μην έχει γίνει τίποτα. Όμως εγώ έπρεπε να κάνω αυτό που ήταν το σωστό κατά τη γνώμη μου και του ζήτησα να χωρίσουμε. Βέβαια δεν έγινε αμέσως. Προηγήθηκε μία σοβαρή συζήτηση και καταλήξαμε και οι δυο στο ότι είναι η καλύτερη επιλογή και για τους δυο μας.

Ο πραγματικός λόγος
Η αιτία του χωρισμού ήταν κάτι βασικό: είμαστε εντελώς διαφορετικοί χαρακτήρες. Ο μόνος λόγος που αντέξαμε 4 μήνες, ήταν ότι το μεγαλύτερο διάστημα είμασταν χώρια. Συνολικά, ούτε δύο μήνες δεν περάσαμε μαζί. Δεν γινόταν να συνεχίσουμε. Εκείνος είναι του στυλ "Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια". Είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων, συντηρητικός και προτιμάει να κρατάει τα προσχήματα. Εγώ πάλι είμαι το εντελώς αντίθετο. Ούτε θρήσκος είμαι, ούτε προσπαθώ να φαίνομαι καθώς πρέπει. Κάνω αυτό που μου αρέσει και δεν συμβιβάζομαι στα θέλω των άλλων.

Όσον αφορά την σεξουαλικότητα, είναι αρκετά μπερδεμένος κι ας μην το παραδέχεται. Απο τη μία κάνει σχέσεις με άντρες, από την άλλη πιστεύει ότι είναι κάτι κακό και ταυτόχρονα σκέφτεται ότι θα ήταν καλύτερα να κάνει σχέση με γυναίκα, καθώς θέλει κάποια στιγμή να κάνει οικογένεια. Όπως είπα και στον ίδιο, πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσει μέσα του τι θέλει και μετά να ξεκινήσει μία σχέση με έναν άλλο άνθρωπο.

Μου ήταν δύσκολο να χωρίσουμε επειδή εκείνος ήθελε να συνεχίσουμε. Προβληματίστηκα για το αν έπαιρνα την σωστή απόφαση αλλά ήξερα ότι ήταν οι αμφιβολίες της τελευταίας στιγμής. Στεναχωρήθηκα λίγο κι εκείνη την μέρα ένιωθα θλίψη. Όμως δεν το μετάνιωσα. Αν δεν νιώθεις καλά σε μία σχέση, είναι προτιμότερο να την διακόψεις. Αποφασίσαμε βέβαια να μείνουμε φίλοι.

Ακολούθησαν κι άλλα, θα τα γράψω όμως στο επόμενο post!

Ισως σε ενδιαφερουν

8 σχόλια

  1. Den se vlepw kai poly stenaxwrimeno vre poulaki m.. *Mipws na min kaneis toso eukola sxeseis afou kamia den antexei idiaitera sto xrono???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ. Δύσκολα θα κρατούσε μια τέτοια σχέση, αν τα πράγματα ήταν έτσι όπως τα γράφεις.. κρίμα. Αλλά και πάλι, όχι και τόσο. Αν ήταν να ταλαιπωριέστε και οι δύο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε φιλε.Από οτι κατάλαβα πέρα της απόστασης που είναι σημαντικό ,δεν ταιράζατε σαν χαρακτήρες και αυτό είναι το σημακότερο κατά την γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην ανησυχείς, κάποια στιγμή θα τον βρεις τον πρίγκυπά σου. Στο μεταξύ μάθαινε από τις εμπειρίες σου για να αποφύγεις μελλοντικές κακοτοπιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος: Πράγματι δεν στεναχωρέθηκα πολύ, όπως αναφέρω και στο κείμενο. Από την αρχή κατάλαβα ότι δεν θα άντεχε για πολύ η σχέση...

    Hfaistiwnas: Ακριβώς αυτό!

    g for george: Δεν έχει νόημα να συνεχίζεις μία κατάσταση που δεν ικανοποιεί κανέναν.

    john37: Πράγματι, είναι το σημαντικότερο αλλιώς δεν θα χωρίζαμε.

    Το Λαγωνικό: Ελπίζω κάποια στιγμή να βρω το ιδανικό ταίρι. Μέχρι τότε, θα πειραματίζομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. γνωριμίες, νέες γνωριμίες, ρήξη, επανασύνδεση, οριστικός χωρισμός, όλα είναι μέρος του παιχνιδιού που λέγεται ΖΩΗ.
    Πάντως, για να θέλει ο πρώην να κάνει οικογένεια, μήπως δεν έβρίσκε στη σχέση σας την ποθούμενη ικανοποίηση (σαρκική, πνευματική);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξενικός: Συμφωνώ, όλα είναι μέσα στη ζωή.
    Όντως δεν έβρισκε την ικανοποίηση αλλά όχι επειδή εγώ ή ο κάθε ένας συντροφός του δεν μπορεί να του την προσφέρει αλλά επειδή ο ίδιος ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θέλει. Σε αυτό συντελεί και η πλύση εγκεφάλου που δεχεται υποσυνείδητα από διάφορες μεριές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας