δικαιώματα οικογένεια

Ο Zach Wahls μιλάει για την οικογενειά του

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 201118:37Voltsek



Ο Zach Wahls, ένας 19χρονος φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Iowa μιλάει για την οικογενειά του, που αποτελείται από δύο γυναίκες, στα πλαίσια της απόφασης για την ακύρωση του σύμφωνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών στην Iowa.

Με λίγα λόγια ο νεαρός λέει ότι παρόλο που έχει δύο μητέρες, η οικογενειά του δεν διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες. Πάνε στην εκκλησία και κάνουν πράγματα μαζί όπως όλοι. Είναι αγαπημένοι στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Ο ίδιος έχει πολύ καλές επιδόσεις στο πανεπιστήμιο και είναι ιδιοκτήτης μίας μικρής επιχείρησης, κάτι που φανερώνει ότι δεν υστερεί σε τίποτα σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν μεγαλώσει με πατέρα και μητέρα. Επίσης αναφέρει - και μου άρεσε πολύ αυτό το σημείο - ότι δεν είναι ο γάμος που ορίζει την έννοια της οικογένειας αλλά η δέσμευση και η υποστήριξη που υπάρχει στις δύσκολες στιγμές ώστε να μπορούν να χαίρονται τις όμορφες στιγμές που πηγάζουν από την αγάπη μεταξύ των μελών της.

Συνεχίζει λέγοντας ότι η απόφαση που θα πάρουν δεν θα αλλάξει τους ίδιους και την οικογενειά τους αλλά το πώς η κοινωνία τους αντιμετωπίζει κι ότι η μη αναγνώριση των ομόφυλων ζευγαριών δημιουργεί πολίτες δεύτερης κατηγορίας που δεν έχουν δικαίωμα να παντρευτούν το άτομο που αγαπάνε. Κλείνει αναφέροντας ότι ποτέ δεν βίωσε κάποια άσχημη αντιμετώπιση ως παιδί δύο γυναικών κι αυτό επειδή η σεξουαλική ταυτότητα τους δεν παίζει ρόλο στην ποιότητα του χαρακτήρα του.

Ισως σε ενδιαφερουν

3 σχόλια

  1. Ω ναι, το έχω δει, έχει καλό λέγειν το μικρό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο του! Η αίσθηση της οικογένειας έρχεται από την αγάπη που δένει κάποια άτομα! Πόσο δίκαιο έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hfaistiwnas: Τα λέει πολύ καλά. Μακάρι όλοι να είχαν αυτό τον τρόπο σκέψης και έκφρασης.

    Ιθάκη-man: Αυτή η φράση που είπε κρύβει πολύ σοφία και είναι το αγαπημένο μου σημείο στο video.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας