επικαιρότητα Θεσσαλονίκη

Gay γάμοι στη συμπρωτεύουσα

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 201116:30Voltsek

Φωτιές άναψε η συνέντευξη του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη σε ομοφυλοφιλικό περιοδικό της πόλης, καθώς ο ίδιος δεν δίστασε να παραδεχτεί δημοσίως ότι τάσσεται υπέρ των γάμων των ομοφυλόφιλων, την υιοθέτηση παιδιών από ζευγάρια του ίδιου φύλου, αλλά και τη διενέργεια gay parade στο κέντρο της συμπρωτεύουσας.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις του περιφερειάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη και του μητροπολίτη Άνθιμου.

Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του δήλωσε ότι «η ισοπέδωση των πάντων, μόνο σε αδιέξοδα οδηγεί. Όλοι έχουμε φίλους γκέι, αλλά εγώ γκέι πολιτική δεν κάνω. Η ομοφυλοφιλία είναι ένα ανθρώπινο κοινωνικό φαινόμενο. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν, όπως εμείς μένουμε πιστοί στις παραδόσεις μας και την Ορθοδοξία».

Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε μάλιστα να υπογραμμίσει ότι οι οποιεσδήποτε παρελάσεις ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, θα προκαλέσουν την αντίδραση των πολιτών και θα βρουν αντίθετο τον ίδιο.

Σε ηπιότερα μήκη κύματος κινήθηκε η απάντηση του μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος αρκέστηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη, λέγοντας ότι «οι απόψεις της Εκκλησίας είναι γνωστές εδώ και χρόνια. Τυχόν νεότερες εναλλακτικές απόψεις, είναι θέμα της ελληνικής πολιτείας το πώς θα τις χειριστεί».

Στη συνέντευξη στο περιοδικό «Screw» ο κ. Μπουτάρης υπογραμμίζει ότι έχει θέσει σαν στόχο τη συνεργασία με δημάρχους και από άλλες πόλεις, για την αλλαγή του Οικογενειακού Δικαίου.

«Πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το Δίκαιο των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Αν θέλουμε να λεγόμαστε και εμείς σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Παράλληλα, όσον αφορά την υιοθέτηση παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ο κ. Μπουτάρης είπε «στην Αμερική επιτρέπονται, που είναι πιο συντηρητική χώρα από τη δική μας».

Τέλος, στη συνέντευξη ο κ. Μπουτάρης είπε ότι έχει γκέι φίλους και θα υποστηρίξει τα δικαιώματά τους ή πρωτοβουλίες σχετικών οργανώσεων, ενώ τόνισε ότι «αν οι παρελάσεις ομοφυλόφιλων γίνονται σε Λονδίνο, Βερολίνο, θα γίνουν και στη χώρα μας».

Ισως σε ενδιαφερουν

6 σχόλια

  1. Σωστός λοιπόν.. οι αντιδράσεις μάλλον θα είναι πολλές αν προσπαθήσει έστω και τα μισά από αυτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήρθε η ώρα που θα πέσουν οι μάσκες ή μου φαίνεται;;; Τώρα θα φανεί ποιοί είναι πραγματικά προοδευτικοί και θα ταχθούν στο πλευρό του κου Μπουτάρη όταν (και αν, ακόμα στα λόγια είμαστε)θα επιχειρήσει να πραγματοποιήσει τα όσα είπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα, τι είπε τέλος πάντων ο Μπουτάρης; Το αυτονόητο. Ότι οι άνθρωποι μπορούν να διαθέτουν τον εαυτό τους όπως θέλουν. Χωρίς συμβάσεις, χωρίς κανόνες, χωρίς "πρέπει". Οι αντιδρούντες Σαλονικιοί είναι γελοίοι και οι δυο. Ο δε Ψωμιάδης, όπως ακούγεται δεξιά και αριστερά, είναι και αυτός δικός μας. Και θα διαφωνήσω, με ό,τι λέει για το "κοινωνικό φαινόμενο". Το να είναι κανείς gay δεν είναι ούτε "κοινωνικό" ούτε "φαινόμενο". Δεν είναι κοινωνικό θέμα γιατί δεν αφορά στην κοινωνία, αφορά στα πρόσωπα. Δεν είναι κοινωνικό θέμα, όπως δεν είναι ούτε η ετεροφυλία. Και επίσης δεν είναι "φαινόμενο", ούτε και πρόβλημα. Είναι μέρος της φύσης και ως τέτοιο δεν θα έπρεπε να γίνεται θέμα συζήτησης καν. Όσο για τις θέσεις της Εκκλησίας, δεν θα ήταν σωστότερο να πάρει θέση ο "παπα-ανακατώστρας" για τις μη θρησκευτικού περιεχομένου στάσεις των Ιεραρχών με γυναίκες και άντρες; Ας μιλήσει πρώτα γι' αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Hfaistiwnas Οι αντιδράσεις είναι αναμενόμενες και είναι γνωστό ποιοι θα αντιδράσουν. Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ότι η αλλαγή φέρνει την πρόοδο και όχι η στασιμότητα.

    Το Λαγωνικό: Νομίζω ότι κατά βάθος ξέρουμε ποιος είναι προοδευτικός και ποιος όχι. Κάθε αρχή και δύσκολη.

    Ανώνυμος: Δυστυχώς ζούμε σε μια κοινωνία που πρέπει να μάχεται και να διεκδικεί τα αυτονόητα. Και μόνο όμως που ο Μπουτάρης έκανε αυτές τις προτάσεις, το θεωρώ ενθαρρυντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pisoglendis: Θα συμφωνήσω. Όλοι το ίδιο κάνουν, γιατί οχί κι ο Μπουτάρης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας