εκκλησία φωτογραφίες

Θα έπρεπε να ντρέπονται.

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 201001:17Voltsek


Τις παραπάνω φωτογραφίες τις τράβηξα εγώ ο ίδιος πριν λίγο καιρό, εδώ στη Θεσσαλονίκη. Η πρώτη απεικονίζει τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και η δεύτερη τον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου και όπως μπορεί να δει κανείς, και στις δύο εκκλησίες υπάρχει ένα πανό όπου ζητείται η βοήθεια του κόσμου για την ολοκλήρωση των εργασιών.

Το θράσος και η υποκρισία αυτών των ανθρώπων με εκνευρίζει απίστευτα. Όλοι ξέρουν ότι η περιουσία της Εκκλησίας και τα εισοδήματα που εισπράττουν είναι τεράστια. Εν μέσω οικονομικής κρίσης αρνούνται να φορολογηθούν για αυτά τα εισοδήματα, αφήνοντας τον ελληνικό λαό να βγάλει το φίδι από την τρύπα και τολμάνε να ζητάνε και ελεημοσύνη από πάνω για να ολοκληρωθούν οι εργασίες που κάνουν στους ναούς. Αίσχος!!!

Γι αυτό κι εγώ δεν πηγαίνω στην εκκλησία. Πλέον δεν είναι τόποι λατρείας αλλά επιχειρήσεις που χρεώνουν τους πιστούς. Από γάμους, βαφτήσια και κηδείες μέχρι ένα απλό κερί που θα ανάψεις, το κέρδος τους το έχουν.

Ισως σε ενδιαφερουν

7 σχόλια

  1. Σωστόοοοοο!!!!
    Μα ποιός πιστεύει πια ότι δεν έχει η εκκλησία χρήματα;;;
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αν δεν ζήταγαν λεφτά έτσι ξεδιάντροπα θα πήγαινες;;
    Εγώ πάλι όχι. Εκτός από την οικονομική εκμετάλευση το παπαδαριό κάνει πράγματα που για μένα είναι πολύ χειρότερα: τα κυρίγματα μίσους εναντίων όσων δεν συμφωνούν με την κατά γράμμα ερμηνεία των κειμένων της.
    Το μίσος για τη διαφορετικότητα του διπλανού και τις ενοχές για τις γεννετίσιες (και άλλες) ορμές που έχει και συνεχείζει να ενσταλλάσει το συνάφι τους με κάθε ευκαιρία στις ψυχές των ανθρώπων είναι κατ'εμέ η μεγαλύτερη και διαχρονικότερη ζημιά που συνεχίζει να υφίσταται αυτή η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αφού υπάρχουν κορόιδα που τους δίνουν καλά κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συμφωνώ με μάλερ (αλλά καλό θα ήταν να πιέζαμε για να φορολογηθούν - και να διαχωριστούν επιτέλους κράτος και εκκλησία).
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην εκκλησία πάει κανείς γιατί πιστεύει, όποιος και αν είναι, όπως και αν είναι, γιατί όλους μας δέχεται ο Χριστός. Δεν είναι ανάγκη να αφήσουμε χρήματα. Μην μπερδεύεστε απο κάποιους παπάδες. Επειδή κάποιοι γιατροί κάνουν λάθος δεν βγάζουμε όλη την ιατρική άχρηστη, έτσι δεν είναι;Όποιος πιστεύει, πρέπει να εκκλησιάζεται,ΠΑΝΤΑ με την θέλησή του.Και μην ξεχνάτε οτι η Εκκλησία είναι Ο Χριτός με τους ανθρώπους, ΟΧΙ τα κτίρια. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *Ο Χριστός (για το απο πάνω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hfaistiwnas: Νομίζω ότι όλοι πια έχουν καταλάβει τον πραγματικό ρόλο της Εκκλησίας.

    Λαγωνικό: Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που λες. Απλά εγώ αναφέρθηκα στο οικονομικό θέμα με αφορμή την ελεημοσύνη που ζητάνε.

    mahler76: Σωστό κι αυτό. Νομίζω τα νεαρά άτομα ξέρουν τι συμβαίνει με την Εκκλησία. Τα μεγαλύτερης ηλικίας άτομα είναι αυτά που παραμένουν σταθερά στις συνηθειές τους περί εκκλησίας.

    sCaTterBraiN: Αμήν και πότε! Αλλά βλέπεις η Εκκλησία θεωρείται κάτι το ιερό και δεν μπορεί κανείς να την πειράξει.

    Ρομαντικός: Σωστά αυτά που λες. Η πίστη είναι πίστη, όπου κι αν βρίσκεσαι, όπως κι αν θες να την εκδηλώνεις. Απλά είναι εκνευριστική η υποκρισία τους. Άνθρωποι του Θεού αλλά το μυαλό τους στο χρήμα το έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας