επικαιρότητα ομοφυλοφιλία

13χρονος ομοφυλόφιλος αυτοκτόνησε μετά από πειράγματα στο σχολείο του

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 201019:53Voltsek


Δεν υπάρχουν καλά νέα σε αυτή την ιστορία. Είναι λυπηρό και είναι ενδεικτικό του εφιάλτη που συνεχίζουν να βιώνουν τα νεαρά gay άτομα καθημερινά. Ο Asher Brown, ένας 13χρονος μαθητής του Hamilton Middle School στο Χιούστον, αυτοκτόνησε φυτεύοντας μια σφαίρα στο κεφάλι του την περασμένη εβδομάδα, αφού πρώτα είχε πέσει θύμα βίας.

Ο Asher είχε βασανιστεί επειδή ήταν μικρός. Και για τα θρησκευτικά πιστεύω του. Και για τον τρόπο που ντυνόταν. Κι επειδή ήταν gay. Οι βασανιστές του τον περιγελούσαν αναπαριστώντας σκηνές gay σεξ.

Η μητέρα του Asher, Amy και ο πατριός του David Truong, ισχυρίζονται ότι είχαν ειδοποιήσει τους υπεύθυνους του σχολείου για την γελοιοποίηση του γιου τους από άλλα παιδιά. Είπαν ότι η πρώτη φορά που τους ειδοποίησαν ήταν πριν ενάμιση χρόνο αλλά οι υπεύθυνοι έμειναν άπραγοι. Οι προσπάθειες τους να επικοινωνήσουν οι γονείς με τουν υπεύθυνους του σχολείου έπεφταν στο κενό. Το σχολείο πάλι ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε καμία προειδοποίηση. Ο εκπρόσωπος του σχολείου, Kelli Durham επιμένει ότι κανένας καθηγητής ή μαθητής δεν κατέγραψε ποτέ κάποια καταγγελία.

Αυτή η δήλωση εξαγρίωσε την οικογένεια του παιδιού, οι οποίοι κατηγόρησαν τους υπεύθυνους του σχολείου ότι προστατεύουν τα παιδιά-θύτες και τις οικογένειες τους. "Αυτό είναι τελείως ανακριβές - είναι ψέμα" είπε η Amy Truong. "Δεν έχω παραισθήσεις ότι τηλεφώνησα στους συμβούλους και στους διευθυντές. Δεν υπάρχει λόγος να πούμε ψέματα... Είναι σαν να μας λένε ψεύτες". Ο πατέρας, David Truong, είπε: "Απλά θέλουμε δικαιοσύνη. Όσοι φταίνε για τον θάνατο του γιου μας πρέπει να τιμωρηθούν. Ξέρουμε τι έγινε. Υπάρχουν μάρτυρες παντού".

Ο Asher αφαίρεσε την ίδια του την ζωή με το όπλο του πατριού του, το οποίο το είχαν κρυμμένο σε ένα ράφι της ντουλάπας. Δεν υπήρξε σημείωμα αυτοκτονίας. Ο πατριός του ανακάλυψε τη σωρό του παιδιού, επιστρέφοντας από την δουλειά. "Νόμιζα ότι απλά ξάπλωνε και διάβαζε ένα βιβλίο ή κάτι τέτοιο. Ο γιος μου αυτοπυροβολήθηκε επειδή δεν άντεχε τα συνεχή πειράγματα και όλα όσα άκουγε".

Η μητέρα του, Amy, επέστρεφε σπίτι όταν αντίκρυσε τους αστυνομικούς. "Τον αποκαλούσαν διάφορα επειδή ήταν ομοφυλόφιλος. Απλά δεν άντεχε άλλο", είπε.

Μία αναφορά λέει ότι ο Asher αποκάλυψε στους γονείς του ότι είναι gay το περασμένο καλοκαίρι και ότι ήταν τόσο δεκτικοί που ίσως αποφάσισε να το αποκαλύψει και στους συμμαθητές του. Μία άλλη αναφορά λέει ότι το πρωινό της μοιραίας μέρας, ο Asher το αποκάλυψε στον πατέρα του.

Την προηγούμενη μέρα, ένας μαθητής τον είχε σπρώξει στις σκάλες και κλώτσησε τα βιβλία του σκορπώντας τα στο πάτωμα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα νεαρά gay άτομα χρειάζονται προστασία. Είναι αδιαμφισβήτητο...

Το μετέφρασα όσο καλύτερα μπορούσα.

Ισως σε ενδιαφερουν

4 σχόλια

  1. δεν έχω λόγια, θυμήθηκα τα δικά μου. οργή και λύπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. An den to kaneis pantws mexri tin 1i lykeiou meta den einai tpt.. Xerw poly kala gi auto k to lew.. Gia kalh mou tyxh egw tin glitwsa tin teleutaia stigmh... omws akomi akouw polla.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι πράγματι τραγικά όλα αυτά. Είμαστε στο 2010 και ακόμα οι νεαροί gay αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας