ομοφυλοφιλία ρατσισμός

Μήπως οι straight δεν έχουν άδικο τελικά;

Παρασκευή 5 Μαρτίου 201017:44Voltsek

Το κυριότερο πρόβλημα που απασχολεί την gay κοινωνία είναι η ρατσιστική αντιμετώπιση της από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή τους straight. Ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό, είναι τα στερεότυπα που υπάρχουν, η λανθασμένη δηλαδή εικόνα που έχουν τα περισσότερα άτομα για τους ομοφυλόφιλους, οι οποίες δημιουργούνται με βάση κάποιες περιπτώσεις, που δεν αποτελούν ασφαλώς τον κανόνα.

Ας μπούμε όμως στην θέση κάποιου straight και ας αναλογιστούμε τις εικόνες που λαμβάνει. Μία πηγή είναι η τηλεόραση, τα πρωινάδικα και ΚΥΡΙΩΣ τα μεσημεριανά. Συγκεκριμένα σε δύο από αυτά, ονόματα δεν θα πω, σιγά να μην τους κάνω και διαφήμιση, κυριαρχεί το gay στοιχείο. Gay που δεν είναι μεν δηλωμένοι αλλά δεν χρειάζεται να έχεις πτυχίο πυρηνικού φυσικού για να το καταλάβεις. Πρόκειται για άντρες έντονα θυληπρεπείς με πολύ νάζι και τσαχπινιά, με εμμονή για τη showbiz και όλα τα επιφανειακά θέματα που σχετίζονται με αυτή και αρκετές φορές εμφανίζονται με εξεζητημένο στυλάκι. Αυτό βέβαια που με εκνευρίζει είναι αυτοί τους οποίους τους διακατέχει η χαρακτηριστική κακία που έχουν μερικοί gay, εντελώς σνομπαρίες, με την ξυνισμένη φάτσα και το ύφος αφ υψηλού.

Τα παραπάνω δεν με ενοχλούν σαν χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την προσωπικότητα του. Ούτε φυσικά πιστεύω ότι πρέπει να υιοθετήσουμε την στάση των straight για να γίνουμε αποδεκτοί από την κοινωνία. Είναι παράλογο όμως να θέλουμε να αλλάξουμε κάποια στερεότυπα και ταυτόχρονα να βομβαρδίζουμε με αυτές ακριβώς τις εικόνες τον υπόλοιπο κόσμο. Η τηλεόραση είναι ένα μαζικό μέσο με μεγάλη επιρροή και για μερικούς ανθρώπους αποτελεί την μόνη πηγή επαφής με την ομοφυλοφιλία. Αφού λοιπόν αυτά βλέπουν, είναι εν μέρη λογικό να έχουν τις πεποιθήσεις που έχουν.

Ισως σε ενδιαφερουν

11 σχόλια

  1. Είναι εικόνες καθημερινές πια, δεν μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο και την συμπεριφορά του..
    Ο καθένας μπορεί να συμπεριφέρεται όπως θέλει, είναι δικαίωμα..
    Όποιου δεν του αρέσει, δυστυχώς δεν αλλάζει, ας το συνηθίσουν.. άνθρωποι είναι και αυτοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαφωνω....και μενα μπορει να μου την σπαει πχ να βλεπω τον Γουμενιδη στο Κους Κους να το παιζει αρχιδαρας αλλα αυτο δεν με ωθει στο να μισω ολους τους στρεητ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το βασικό πρόβλημα δεν προέρχεται από την τηλεόραση αλλά από την εκπαίδευση και την φασίζουσα ιδεολογία της επίσημης Εκκλησίας. ΟΥΥΥΥ και στα 2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρόβλημα είναι ότι πολύς κόσμος πιστεύει ότι όλοι οι gay ανεξαιρέτως είναι κατίνες, κι αυτό γιατί η πλειοψηφία των παρουσιαστών στα μεσημεριανά είναι gay. Φυσικά βλέπουν μόνο ένα είδος gay ατόμων, αλλά δυστυχώς τους βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Πρόκειται για άντρες έντονα θηλυπρεπείς με πολύ νάζι και τσαχπινιά"

    Και αυτό σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλοι; Έχουν μιλήσει ποτέ γι αυτό; Έχουν αναφερθεί έστω και μία φορά στις εκπομπές τους στο θέμα της ομοφυλοφιλίας;

    Μήπως το πρόβλημα είναι ότι η τηλεόραση δεν ασχολείται ποτέ με τους πραγματικούς ομοφυλόφιλους και τα προβλήματά τους; Ποια ήταν η τελευταία φορά που κάποια "σοβαρή" δημοσιογραφική εκπομπή ασχολήθηκε με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν π.χ. οι γκέι έφηβοι στο σχολείο και την οικογένεια; Ή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα γκέι ζευγάρια στην καθημερινότητά τους;

    Και ποιοι είμαστε εμείς που "βομβαρδίζουμε με αυτές τις εικόνες τον υπόλοιπο κόσμο" όπως γράφεις; Από πότε καθορίζουμε "εμείς" το πρόγραμμα των καναλιών και αυτά που επιλέγουν να προβάλουν;

    Επίσης από ό,τι γνωρίζω τα σούργελα που παρουσιάζουν αυτές οι εκπομπές σε καμία περίπτωση δεν είναι μόνο γκέι. Παρόλα αυτά κανείς δεν κρίνει συλλήβδην όλους τους στρέιτ με βάση αυτά που κάνει ο Μικρούτσικος, ο Πασχάλης, η Πετρούλα και η Έφη Θώδη. Eμείς θα κριθούμε με βάση το κάθε σούργελο που βγαίνει στο Star; Ακυρώνουν τα σούργελα τον Καβάφη και το Χατζιδάκι; Ή ότι οι περισσότερες σούπερ αγαπημένες τηλεοπτικές κωμωδίες των τελευταίων 20 ετών έγιναν από γκέι δημιουργούς;

    Ειλικρινά έχω κουραστεί να διαβάζω όλες αυτές τις ιστορίες. Έχει γίνει κριτήριο των πάντων ο τηλεοπτικός βόθρος και όσοι τον παρακολουθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Πρόκειται για άντρες έντονα θηλυπρεπείς με πολύ νάζι και τσαχπινιά"

    Και αυτό σημαίνει ότι είναι ομοφυλόφιλοι;

    όχι είναι σπιρτόζοι str8 χαχαχαχαχα πόσα θες να μας κουφάνεις!!!

    Στο ότι φυσικά αυτοί δεν είναι το μέτρο με το οποίο θα κριθούμε όλοι οι υπόλοιποι και ότι είναι απλά τηλε-σούργελα σε αυτό θα συμφωνήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. έλααα, δεν είναι αυτό το πρόβλημα τώρα. Αν ο άλλος δεν έχει κρίση να καταλάβει τι του γίνεται, τότε ας διαμορφώσει την στάση που του δίνουν τα ΜΜΕ.

    Ε δεν θα σκάσω αν ο βλάχος από την κάτω περδικούλα νομίζει ότι όλοι οι gay είναι ναζιάρες γατούλες που μετά την εκπομπή φοράνε το τάκουνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @DiViNe__
    καλά τα λές. άλλωστε πολλές φοράνε τον τάκουνο και πρίν βγούν στην εκπομπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Αυτό βέβαια που με εκνευρίζει είναι αυτοί τους οποίους τους διακατέχει η χαρακτηριστική κακία που έχουν μερικοί gay, εντελώς σνομπαρίες, με την ξυνισμένη φάτσα και το ύφος αφ υψηλού."

    Ξέρω πολλούς str8 και πολλές γυναίκες που ανταποκρίνονται σε αυτή την περιγραφή.Αυτό που εννοώ δηλαδή είναι ότι καμιά φορά κι εσείς οι ίδιοι ενσωματώνετε στερεότυπα,υιοθετώντας απλοικές εικόνες...
    Θέλει προσοχή και συνεχή επαγρύπνηση ώστε να μην είμαστε ρατσιστές,τόσο απέναντι στους διαφορετικούς από εμάς όσο και απέναντι στους "ομοίους" μας.Που και αυτό το "ομοίους" ρατσιστικό είναι,διότι όπως λέει και ο gay super hero,τι σχέση μπορεί να έχει ο Καβάφης με έναν τηλεοπτικό σούργελο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η αλήθεια είναι κατά τη γνώμη μου σε αυτά που γράφουν οι G.S.H. και Στραβάδι.

    Από όλα τα φρούτα έχει ο μπαχτσές, μην γενικεύουμε τόσο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Hfaistiwnas: Συμφωνώ μαζί σου. Απλά ανέφερα πως το βλέπει η άλλη πλευρά.

    Elementstv: Επειδή πρόκειται για μειονότητα, είναι πιο εύκολο να βάζους όλους τους gay στο ίδιο τσουβάλι.

    mahler76: Σωστός!!!

    Dynx: Έτσι όπως τα λες...

    gay super hero: Μπορεί να μη το έχουν δηλώσει αλλά σε μερικές περιπτώσεις είναι ξεκάθαρο. Το "εμείς" ίσως να ήταν λάθος αν και νομίζω ότι περνάει και λίγο από το χέρι κάποιων gay που κάνουν τα κουμάντα τους στις εκπομπές.
    Επειδή πρόκειται για μειονότητα, είναι πιο εύκολο να δημιουργούνται στερεότυπα.

    DiViNe: Εξαρτάται και από την κρίση του άλλου, αλλά αν λαμβάνεις μία εικόνα συνεχώς, αρχίζεις να το πιστεύεις.

    Στραβάδι: Ίσως να πέφτω κι εγώ καμιά φορά στη παγίδα του ρατσισμού. Αλλά έχω συναντήσει αρκετές φορές αυτό το στυλάκι.

    Το λαγωνικό: Απλά έγραψα πως το βλέπουν οι straight.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας