διακοπές προσωπικά

Επίσκεψη στη Δράμα Ι: Τουρισμός

Τετάρτη 22 Μαΐου 201901:19Voltsek

Τον περασμένο Μάρτιο, στις 24 & 25 του μηνός συγκεκριμένα, πήγα μία βόλτα στη Δράμα, για να ξεφύγω από την καθημερινότητα και να χαλαρώσω. Δεν είχα την καλύτερη διάθεση εκείνη την περίοδο και μια αλλαγή θα με βοηθούσε.

Ήταν η πρώτη φορά που πήγα στη Δράμα και έμεινα έκπληκτος από την ομορφιά της. Μεγάλα πάρκα με τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτα δρομάκια και αμέτρητα νεοκλασικά κτίρια, πολλά από αυτά εγκαταλελειμμένα και παρατημένα βέβαια, όμως ακόμη κι αυτά έχουν μία γοητεία. Είναι μία μικρή πόλη και τις δύο ημέρες που βρισκόμουν εκεί, πήγα σχεδόν παντού, έκανα αμέτρητα χιλιόμετρα περπατώντας. Πάρκα, πλατείες, αγάλματα και γλυπτά διασκορπισμένα σε όλη την πόλη, το οθωμανικό τέμενος, ο σιδηροδρομικός σταθμός και τα παλιά βαγόνια, το κομμάτι της παλιάς πόλης με τα καφέ και τις ταβέρνες... Πολλά σημεία ενδιαφέροντος για τον επισκέπτη.

Την πρώτη μέρα η πόλη ήταν πολύ ήρεμη, σχεδόν έρημη, παρόλο που ήταν Κυριακή, με υπέροχο καιρό, και περίμενα ο κόσμος να έχει βγει έξω για βόλτα. Την επόμενη, λόγω της εθνικής επετείου, ήταν η αντίθετη κατάσταση. Πολύς κόσμος, η παρέλαση, κίνηση, φασαρία και τα μαγαζιά γεμάτα.

Η αλήθεια είναι ότι στη Δράμα δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να κάνεις. Είναι ιδανικό μέρος όμως για να χαλαρώσεις και να ηρεμήσεις. Θα ήθελα να έμενα άλλη μία μέρα. Είναι περίεργο πάντως που υπάρχουν τόσο όμορφα μέρη δίπλα μας και πολλές φορές τα αγνοούμε. Για μένα, αυτό το διήμερο ήταν μία ωραία εμπειρία.

Εκτός από την τουριστική περιήγηση, είχα και άλλες δραστηριότητες, αυτά όμως στο επόμενο post. Προς το παρόν, δες ένα video για να πάρεις μια ιδέα από την Δράμα.



Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας