Άγιος Βαλεντίνος γκόμενος

Συμβουλές για μία καλή σχέση

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 201622:49Voltsek

Του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα, όποτε σκέφτηκα ότι είναι μία καλή ευκαιρία να γράψω κάτι σχετικά με τις σχέσεις. Δυστυχώς εγώ δεν γιορτάζω καθώς είμαι μόνος αυτό το διάστημα. Για όσους όμως έχετε βρει το άλλο σας μισό, διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε τα προβλήματα στη σχέση σας.

1. Μην στηρίζεις το 100% της ευτυχίας σου στον σύντροφο σου
Πρώτα απ' όλα θα πρέπει να τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, να νιώθεις ολοκληρωμένος σαν προσωπικότητα και να μην περιμένεις να γεμίσει ο σύντροφος σου το κενό που ίσως νιώθεις μέσα σου ή να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τα ψυχολογικά σου. Άλλο ψυχολόγος και άλλο γκόμενος.

2. Μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις
Ακόμη κι αν είστε πολύ καιρό μαζί, μην περιμένεις ο σύντροφος σου να ξέρει πάντα τι θες και πως νιώθεις. Αν δεν του εκφράζεις τις ανάγκες σου, περιμένοντας να τις μαντέψει από μόνος του, οδηγεί σε παρεξηγήσεις και συγκρούσεις. Μάθε να ζητάς.

3. Μιλήστε για τη σχέση σας
Καλό είναι να μπορείτε να μιλάτε για τη σχέση σας και να εκφράζετε ότι σας ενοχλεί ή σας προβληματίζει. Όταν δεν μιλάμε για τα προβλήματα μας και τα κρατάμε όλα μέσα μας, κάποια στιγμή δεν αντέχουμε άλλο και ξεσπάμε, με άσχημες συνέπειες. Κρατήστε την επικοινωνία ανοιχτή, ανανεώστε τη σχέση σας και αντιμετωπίστε ότι αρνητικό υπάρχει.

4. Τα πράγματα δεν είναι όπως στην αρχή
Είναι φυσιολογικό καθώς εξελίσσεται μία σχέση, να χάνεται σε ένα βαθμό ο ρομαντισμός και ο ενθουσιασμός της πρώτης περιόδου. Μην φοβάσαι, συμβαίνει σε όλους. Αν δεν θες να μπεις στην ρουτίνα των παντρεμένων straight ζευγαριών, υπάρχουν τρόποι να κρατήσεις τη σπίθα ζωντανή. Να είσαι αυθόρμητος, να κάνετε μαζί καινούργια πράγματα, να του κάνεις εκπλήξεις. Οι νέες εμπειρίες δένουν ένα ζευγάρι. Επίσης, καλό είναι να πειραματίζεστε στο κρεβάτι για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα.

5. Είσαι ευχαριστημένος με το ρόλο σου στη σχέση σου;
Όταν λέω ρόλο, δεν εννοώ ασφαλώς τον σεξουαλικό. Το πλεονέκτημα μίας gay σχέσης σε σύγκριση με μία straight σχέση, είναι ότι δεν υπάρχουν κοινωνικά πρότυπα και στερεότυπα που πρέπει να ακολουθήσεις. Μπορείτε να συζητήσετε και να καθορίσετε τον ρόλο και τις ευθύνες που θα έχει ο καθένας σας.

6. Συγκράτησε το θυμό σου
Πρόσεχε τι λες όταν είσαι θυμωμένος, επειδή μπορεί να πεις κάτι που αργότερα θα το μετανιώσεις. Μάθε να συγκρατήσεις τον θυμό σου, δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να ηρεμήσει. Τα προβλήματα λύνονται με συζήτηση και όχι με καυγάδες.

7. Βρες την ισορροπία
Μην αφήσεις την πολυάσχολη καθημερινότητα σου να επηρεάσει τη σχέση σου. Βρες την ισορροπία μεταξύ δουλειάς, σχέσης, οικογένειας και φίλων. Αφιέρωσε στον κάθε τομέα της ζωής σου τον χρόνο που χρειάζεται. Οργανώστε ρομαντικές βραδιές, με φαγητό, ταινία κλπ, χωρίς να συζητάτε για προβλήματα. Απλά περάστε καλά μαζί.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας