ομοφοβία ομοφυλοφιλία

Ο ρατσισμός και η βία είναι δίπλα μας

Δευτέρα 24 Αυγούστου 201504:15Voltsek

Έχω ακούσει πολλές φορές ιστορίες για ξυλοδαρμούς και ρατσιστική συμπεριφορά κατά των ομοφυλόφιλων. Είναι κάτι που ευτυχώς δεν το έχω βιώσει προσωπικά, ούτε το είχα συναντήσει στο κοντινό μου περιβάλλον. Μέχρι τώρα. Πέτυχα πριν λίγες μέρες τυχαία έναν φίλο μου στο αστικό και ξαφνιάστηκα όταν τον είδα να φοράει κολάρο στο λαιμό. Σκέφτηκα ότι θα είχε κάποιο ατύχημα στη δουλεία κτλ. Όταν τον ρώτησα, ξαφνιάστηκα ακόμα περισσότερο. Του είχαν επιτεθεί, σ΄αυτόν και στον φίλο του, τα ξημερώματα καθώς έφευγε από ένα gay μαγαζί, λίγες μέρες πιο πριν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Είναι περίεργο όταν κάτι που ακούς σαν είδηση συμβαίνει σε κάποιον δικό σου και γίνεσαι μάρτυρας της κατάστασης.

Θύμωσα πολύ όταν το άκουσα. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα; Να χτυπάς κάποιον επειδή είναι gay; Είναι πραγματικά κρίμα. Ο φίλος μου είναι ένα πολύ γλυκό παιδί, χαμογελαστός και πάντα πρόθυμος να σε βοηθήσει με ότι χρειάζεσαι. Δεν είναι κανένας μαλάκας, ούτε προκαλεί. Ξέρω ότι η βία δεν αντιμετωπίζεται με βία, όμως θα ήθελα πραγματικά να ξέραμε ποιοι το έκαναν και να έτρωγαν τόσο ξύλο που δεν θα μπορούν να σηκωθούν. Είχε γίνει μία παρόμοια επίθεση λίγο καιρό πιο πριν. Δεν αποκλείεται να είναι τα ίδια άτομα οπότε σε αυτή την περίπτωση μιλάμε πλέον για οργανωμένο έγκλημα. Κάποιοι ανεγκέφαλοι έχουν βάλει στόχο τους ομοφυλόφιλους και τους χτυπάνε. Ο φίλος μου κατήγγειλε το συμβάν στην αστυνομία και έτσι πρέπει να γίνεται. Όποιος/α πέφτει θύμα ρατσιστικής βίας πρέπει να το καταγγέλλει.

Συνειδητοποιώ για ακόμα μία φορά πόσο πολύ έχει ποτίσει ο ρατσισμός τα μυαλά κάποιων ανθρώπων. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι δίπλα μας, ζούνε ανάμεσα μας, είναι μέρος της καθημερινότητας μας, έτοιμοι για το χειρότερο. Που στο δικό τους, (ανύπαρκτο) μυαλό είναι το σωστό. Τα πράγματα δυστυχώς δεν βελτιώνονται. Γι αυτό πρέπει να καταπολεμηθούν αυτές οι συμπεριφορές. Δεν πρέπει να φοβόμαστε αλλά να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας και την ελευθερία μας μέχρι να το πάρουν χαμπάρι ότι είμαστε εδώ, ότι δεν θα μας εξαφανίσουν. Χρειάζεται όμως προσοχή για να μην πέσει κανείς άλλος θύμα βίας, σωματικής ή ψυχολογικής.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας