δικαιώματα επικαιρότητα

Η κυβέρνηση παίρνει πίσω την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 201316:11Voltsek

Αιτία οι έντονες αντιδράσεις «γαλάζιων» βουλευτών
 
Αποσύρει προσωρινά το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια η κυβέρνηση καθώς, σύμφωνα με «Τα Νέα», υπάρχουν έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις από «γαλάζιους» βουλευτές.

Στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, στο οποίο θα έμπαινε η σχετική τροπολογία, θα ενταχθεί τελικά μία μόνο προσθήκη η οποία θα προβλέπει αυστηρές ποινικές κυρώσεις και για όσους υποκινούν τη βία σε σχέση με τον γενετήσιο προσανατολισμό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, η είδηση ότι η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια είχε ως αποτέλεσμα να σταλθούν μηνύματα στο Μαξίμου για κίνδυνο διάλυσης της Κ.Ο.

Πάντως, ακόμη κι αν τώρα η κυβέρνηση βάζει στο «ψυγείο» την τροπολογία, οι δύο καταδικαστικές για τη χώρα μας αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ελιγμών

Υπενθυμίζεται ότι με το άκουσμα της πληροφορίας ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει την τροπολογία στη Βουλή, υπήρξε άμεση αντίδραση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος απείλησε με αφορισμό τους βουλευτές. Είχε προηγηθεί έντονη αντίδραση και του Θεσσαλονίκης Άνθιμου σε ανάλογη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Πηγή: lifo.gr

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

CheckpointΦορμα επικοινωνιας