δικαιώματα ομοφυλοφιλία

11 Οκτωβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Coming Out

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 201313:33Voltsek

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out;

Η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out ιδρύθηκε από τον Robert Eichberg και τον Jean O'Leary στις 11 του Οκτώβρη 1988 για τον εορτασμό του δεύτερου gay pride στην Ουάσιγκτον ένα χρόνο νωρίτερα. Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Coming Out είναι να προωθήσει την ευαισθητοποίηση της κυβέρνησης και του κόσμου για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων, των λεσβιών και των τρανσέξουαλ και για να γιορτάσει την ομοφυλοφιλία.

Η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out γιορτάζεται σε πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Κροατίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Νέας Ζηλανδίας, της Πολωνίας, της Ελβετίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Στην Ελλάδα διοργανώνονται διαφορές εκδηλώσεις από gay ομάδες και συλλογικότητες.

Τι σημαίνει "βγαίνω από την ντουλάπα";

"Βγαίνω από την ντουλάπα" είναι η διαδικασία της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας από τον ίδιο μας τον εαυτό και έπειτα η γνωστοποίηση και στην οικογένεια, στους φίλους, στους συναδέλφους κτλ. Το coming out μπορεί να είναι διαφορετικό για κάθε ομοφυλόφιλο/η ή bi άτομο. Ορισμένες εμπειρίες μπορεί να έχουν πολύ πόνο και αγωνία, ενώ για άλλους μπορεί να είναι μια χαρούμενη στιγμή. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να βιώνει κάποιος φόβο, αμφιβολία, μοναξιά, θυμό, ακόμα και κατάθλιψη σε αυτή τη φάση. Προσπαθήστε να έχετε κοντά σας ανθρώπους που βρίσκονται στο ίδιο μεταβατικό στάδιο ή που το έχουν ήδη περάσει. Μπορούν να σας προσφέρουν μεγάλη υποστήριξη. Εάν δεν έχετε gay φίλους ή κάποιον που να μπορείτε να το συζητήσετε, υπάρχουν φόρουμ συζητήσεων στο διαδίκτυο που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Το παραπάνω κείμενο αποτελείται από μεταφρασμένα αποσπάσματα ξένων ιστοσελίδων.

Διαβάστε και το σχετικό άρθρο από τη Lifo: Παγκόσμια Ημέρα Coming Out.

Ισως σε ενδιαφερουν

1 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας