Θεσσαλονίκη ομοφυλοφιλία

Συζήτηση για το Fagazine στον Ιανό

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 201216:17Voltsek

Την περασμένη εβδομάδα πήγα σε μία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Ιανό με θέμα την παρουσίαση του περιοδικού Fagazine, στα πλαίσια μίας σειράς ομιλιών για τη Θεσσαλονίκη.
Το κείμενο της εκδήλωσης:

Θεσσαλονίκη 2012
Αναμνήσεις από το μέλλον 

Ποιοι είναι οι Θεσσαλονικείς που μας φέρνουν ολοταχώς προς το μέλλον, καθώς η πόλη προετοιμάζεται για να γιορτάσει τα 100 χρόνια ελευθερίας της; Τι κάνουν; Πώς δρουν; Πώς τα καταφέρνουν; Το περιοδικό SOUL και η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS παρουσιάζουν έναν κύκλο εκδηλώσεων-συνεντεύξεων συστήνοντας στο κοινό τους νέους, γενναίους, πρωτοπόρους, τολμηρούς και αξιομνημόνευτους νεαρούς Θεσσαλονικείς, που στην κρίση απαντούν με δημιουργία κι έργο. Το project «Αναμνήσεις από το μέλλον» σκοπεύει να παρουσιάσει ζωντανά κι ενώπιον κοινού, υπό μορφή live interviews, το πιο δραστήριο δυναμικό της πόλης σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοποίησης: Αρχιτεκτονική | Εικαστικά | Design | Μουσική | Λογοτεχνία | Ποίηση | Φωτογραφία | Κινηματογράφος | Θέατρο | Χορός | Γαστρονομία | Επιχειρηματικότητα.

Μπορώ να πω ότι είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Ήταν η πρώτη φορά που παρακολούθησα κάτι τέτοιο. Ομιλητές ήταν ο εκδότης του περιοδικού Γ. Τσιτιρίδης, ο διευθυντής του περιοδικού SOUL, Στέφανος Τσιτσόπουλος, ο οποίος είναι και ραδιοφωνικός παραγωγός στον Republic 100.3, έναν από τους αγαπημένους μου ραδιοφωνικούς σταθμούς κι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καραθάνος.

Η συζήτηση ξεκίνησε για το περιοδικό, για τη θεματολογία του και την αξία του ως gay free press και προχώρησε σε γενικότερα θέματα που αφορούν την ομοφυλοφιλία. Το 90% των παρευρισκομένων ήταν gay και ακούστηκαν πολλές και διάφορες απόψεις, οι οποίες με προβλημάτισαν αρκετά. Στο μέλλον σκοπεύω να γράψω πιο αναλυτικά για αυτά στο blog. Ήταν μία πολύ καλή ιδέα και πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται πιο συχνά αυτό. Να συγκεντρώνονται gay και straight άτομα και να γίνεται μία ανταλλαγή απόψεων. Θα είναι που θα βοηθήσει στην αποδοχή των gay από την κοινωνία αλλά και σε μερικές περιπτώσεις στην αποδοχή του ίδιου μας του εαυτού.

Οι συναντήσεις στον Ιανό θα συνεχιστούν κάθε Δευτέρα στις 19:00 με καλεσμένους από τον χώρο της τέχνης και όχι μόνο. Αξίζει μία επίσκεψη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμά στην ιστοσελίδα του Ιανού.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. Den katalava oute ti ginetai oute to programma mporesa na vrw pouthena...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην σελίδα του Ιανού, στην κατηγορία εκδηλώσεις, είναι το πρόγραμμα. Το link είναι αυτό:
    http://www.ianos.gr/index.asp?park=ev_list&cns=2&cat=40&cmd=1
    Εκεί γράφει όλες τις λεπτομέρειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας