δικαιώματα επικαιρότητα

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σε πορεία στη Μόσχα για την υπεράσπιση των ομοφυλοφίλων

Σάββατο 28 Μαΐου 201118:30Voltsek

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα στη διάρκεια πορείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων στη Μόσχα, την πραγματοποίηση της οποίας είχαν απαγορεύσει οι ρωσικές αρχές, όταν οι διαδηλωτές δέχθηκαν επίθεση από φανατικούς ορθόδοξους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές που κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως "Η Ρωσία δεν είναι Ιράν!" δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα φανατικών ορθοδόξων, η οποία είχε πραγματοποιήσει πορεία νωρίτερα. Η αστυνομία επενέβη χωρίς να κάνει διάκριση μεταξύ των υπέρμαχων των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων και των επιτιθέμενων σε αυτούς και προχώρησε στη σύλληψη πολλών δεκάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων ένας γνωστός Αμερικανός υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, όπως και ένας Βρετανός.

Από το 2006, που κατέθεσαν για πρώτη φορά σχετικό αίτημα, οι υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν έχουν λάβει ποτέ άδεια για να πραγματοποιήσουν πορεία στη Μόσχα και όλες οι διαδηλώσεις τους διαλύθηκαν από την αστυνομία.

Πηγή: Πρέζα TV

Ισως σε ενδιαφερουν

5 σχόλια

  1. Θα έρθει η ώρα που και αυτοί θα δεχθούν την αλλαγή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα τι περιμενεις με ενα πρακτορα-δολοφονο για Προεδρο? ανθρωπινη διακυβερνηση? :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απορώ γιατί θέλουν σώνει και καλά να "παρελαύνουν" οι ομοφυλόφιλοι. Τέτοιες παρελάσεις περισσότερο βλάπτουν παρά ωφελούν, εκτός αν θεωρούμε ότι αυτό το καρναβαλίστικο είναι συστατικό στοιχείο για να πετύχουμε σωστά δικαιώματα.
    Οι straight παρελαύνουν ;
    Ξενικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ξενικός with all respect αλλά υπάρχει η διαφορά ότι οι str8 δεν τρώνε ντομάτα και γιαούρτι αν φιλήσουν το ταίρι τους.

    δυστυχώς συμβαίνουν και αυτά ακόμα σε κάποια μέρη του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Hfaistiwnas: Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Αργά η γρήγορα όλοι πρέπει να συμβαδίσουν με τις νέες συνθήκες της κάθε εποχής.

    aizen999: Αυτή την λεπτομέρεια δεν την ήξερα αλλά εξηγεί πολλά!

    Ξενικός: Το θέμα με το gay pride είναι μεγάλο. Όμως σχεικά με το επιχείρημα σου "Οι straight παρελαύνουν;" θα συμφωνήσω με τον Περσέα. Οι straight δεν αντιμετωπίζουν τον ρατσισμό καθημερινά, δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.

    περσέας: Συμφωνώ με αυτό που λες, δεν έχουμε την ίδια αντιμετώπιση με τους straight οπότε είναι λογικό να ψάχνουμε κάποιους τρόπους να διεκδικήσουμε τα δικαιωματά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας