επικαιρότητα

"Έσβησε" η Ελίζαμπεθ Τέιλορ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 201122:15Voltsek

Τίτλοι τέλους για τη μυθική σταρ του Χόλιγουντ


Δεν ξέρουμε πόσο μεγάλη είναι η γειτονιά των αγγέλων του Χόλιγουντ, η αγκαλιά της όμως σίγουρα χωράει μια από τις τελευταίες ντίβες του κινηματογράφου. Η Elizabeth Taylor έκλεισε για πάντα τα υπέροχα μάτια της, στα 79 της χρόνια, αφήνοντας τη λάμψη τους να μας συνοδεύει. Η ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Los Angeles, όπου εισήχθη με συμπτώματα καρδιακής ανεπάρκειας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Η Taylor έγινε γνωστή για τα υπέροχα μάτια της, τα απίστευτα κοσμήματά της, τους θυελλώδεις έρωτές της και τους οκτώ γάμους της. Παντρεύτηκε μάλιστα δυο φορές το μεγάλο της έρωτα, Richard Burton, με τον οποίο αποτέλεσαν το πιο διάσημο κινηματογραφικό ζευγάρι στην ιστορία.

Η Elizabeth Taylor γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1932 στο Χάμστεντ του Λονδίνου. Το 1943, και ενώ ήταν μόλις 11 ετών, ξεκινάει την καριέρα της, παίζοντας στην ταινία «Σιωπηλός Κατήγορος». Τα μάτια της λάμπουν όταν κοιτάει και το βλέμμα της σε ταξιδεύει. Ο φακός την ερωτεύεται. Η αρχή έχει γίνει. Τη δεκαετία του '50 γυρίζει τη μια ταινία μετά την άλλη, γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμο και αποτελεί τη μεγαλύτερη σταρ του αμερικανικού κινηματογράφου.


Επαγγελματικές προτάσεις, συμβόλαια-μαμούθ, χρήματα και λαμπερές εμφανίσεις που γράφουν ιστορία, η Taylor αρχίζει να φτιάχνει το μύθο που την ακολουθούσε μέχρι σήμερα. Γίνεται το απόλυτο θηλυκό, η μοιραία γυναίκα που έχει ό,τι θελήσει, η σύζυγος που όλοι θα ήθελαν να έχουν.


Το 1951 πρωταγωνιστεί στο «Μια θέση στον ήλιο», το 1955 εμφανίζεται στην ταινία «Ο Γίγας», το 1957 στο Οσα δεν σβήνει ο χρόνος. Ένα χρόνο μετά γυρίζει τη «Λυσσασμένη Γάτα» και το 1959 το «Ξαφνικά πέρυσι το καλοκαίρι». Το 1963 πρωταγωνιστεί στην «Κλεοπάτρα», μια από τις ακριβότερες παραγωγές στην ιστορία του κινηματογράφου. Προτείνεται πέντε φορές για βραβείο Οσκαρ και το παίρνει δύο φορές, μία για το «Ζήσαμε την αμαρτία», το 1960 και δεύτερη για το θρυλικό «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίινια Γουλφ», το 1966.

Ο μεγάλος της έρωτας δεν ήταν άλλος από τον Ritchard Burton, τον οποίο παντρεύτηκε δύο φορές. Τον Burton τον αγάπησε πολύ, τον ζήλεψε πολύ και δεν τον ξέχασε ποτέ, μέχρι το θάνατό του, στις 5 Αυγούστου 1984. Όταν τον γνώρισε - στην Κλεοπάτρα το 1963 - είχε ήδη κάνει τέσσερις γάμους και ήταν παντρεμένη. Το ίδιο και εκείνος. Αγαπήθηκαν παράφορα. Οι παπαράτσι τους ακολουθούσαν παντού και ο tabloid Τύπος της εποχής έγραφε ασταμάτητα. Ο γάμος τους είχε διάρκεια δέκα χρόνια και ύστερα από πολλές περιπέτειες χώρισαν το 1974. Το 1975 παντρεύτηκαν και πάλι, για να χωρίσουν ξανά ένα χρόνο μετά.

Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την έχει κατατάξει έβδομη στη λίστα με τις 25 μεγαλύτερες σταρ όλων των εποχών.

Ισως σε ενδιαφερουν

6 σχόλια

  1. Πάρα πολύ θλιβερά νέα, ήταν η αγαπημένη μου ηθοποιός. Ας ησυχάσει τουλάχιστον, είχε περάσει πάρα πολλλά με την υγεία της τα τελευταία χρόνια.
    Πολύ όμορφο άρθρο, όπως όλα σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κρίμα, χάθηκε μια ακόμα μεγάλη παγκοσμίως σταρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντεμης: Δεν ήμουν ιδιαίτερα μεγάλος fan της Ελίζαμπεθ Τέιλορ αλλά στεναχωρήθηκα που πέθανε, ήταν μοναδική. Ευχαριστώ για το σχολιό σου.

    Hfaistiwnas: Κι εμείς να συνεχίσουμε να την θυμόμαστε...

    GLIFE-GR: Δυστυχώς όλα τα μεγάλα αστέρια θα χάνονται σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ την θεωρούσα απόλυτα μοναδική!!!!!Ήταν θεά και η λάμψη της δεν έσβησε ούτε στιγμή!!!ΝΤΙΒΑ!!!! Αυτό που αρχίζει και χάνει το Hollywood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ethan Raynolds: Συμφωνώ μαζί σου. Μπορεί προσωπικά να μην ήμουν από τους πιστούς της θαυμαστές αλλά αναγνωρίζω πόσο σπουδαία προσωπικότητα ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας