ρατσισμός

Ρατσισμός

Σάββατο 19 Μαρτίου 201123:04Voltsek

Πάντα στεναχωριέμαι πολύ όταν ακούω για ρατσιστικές συμπεριφορές. Μιλούσα πρόσφατα με ένα παιδί, ο οποίος έχει αρκετά παραπανίσια κιλά και μου έλεγε για την συμπεριφορά που αντιμετωπίζει. Από την αρχή φάνηκε η ανασφάλεια του, καθώς όταν του ζήτησα μία φώτο να τον δω, με "προειδοποίησε" ότι δεν είναι πολύ ωραίος. Τον διαβεβαίωσα ότι ήθελα απλά να έχω στο μυαλό μου την εικόνα του ατόμου με το οποίο συνομιλώ κι όχι να τον δω για να κρίνω αν αξίζει να μιλάω μαζί του. Άλλωστε είχα δει από πριν στο προφίλ του αυτές τις λεπτομέρειες.

Συνεχίζοντας την κουβέντα, με ευχαρίστησε που του μιλούσα και του αφιέρωνα λίγο από τον χρόνο μου. Με παραξένεψε αυτό αλλά μου εξήγησε ότι συνήθως ή τον αγνοούν και δεν του μιλάνε καθόλου ή ακόμα χειρότερα, τον κοροϊδεύουν και του μιλάνε προσβλητικά, λόγω της εμφάνισης του. Εκεί πραγματικά θύμωσα. Το να μην σου αρέσει κάποιος και να μην θέλεις να ασχοληθείς μαζί του, το καταλαβαίνω. Κι εγώ το έχω κάνει, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά ποιος ο λόγος να γίνεσαι κακός; Σε τι ωφελεί να κάνεις τον άλλον να νιώσει άσχημα με τον εαυτό του; Πόσο μικρόψυχος πρέπει να είναι κάποιος για να συμπεριφέρεται σαν κάφρος;

Πρέπει να αντιληφθούμε όλοι μας ότι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την ρατσιστική συμπεριφορά, σε οποιαδήποτε μορφή της. Είτε πρόκειται για την εμφάνιση, είτε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό, είτε για την καταγωγή κτλ κτλ, δεν είναι σωστό να κρίνουμε και να μειώνουμε την προσωπικότητα κανενός. Κάθε άνθρωπος αξίζει το ίδιο με μας. Ειδικά όταν ένας άνθρωπος βρίσκεται σε μία δύσκολη κατάσταση, χρειάζεται υποστήριξη κι όχι να του δώσουμε το τελειωτικό χτύπημα. Υποτίθεται ότι ζούμε σε μία εξελιγμένη και προοδευτική κοινωνία. Οπότε καλό θα ήταν να συμπεριφερόμαστε με τρόπο που αρμόζει σε έξυπνους ανθρώπους με παιδεία, που δεν ψάχνουν ευκαιρία να τονίσουν τα ελαττώματα κάποιου, για να νιώσουν οι ίδιοι καλύτερα με τον εαυτό τους. Την επόμενη φορά που θα εκφραστούμε με ένα απρεπές σχόλιο, ας σκεφτούμε πως θα κάνουμε τον δεκτή του να αισθανθεί και αν μας άρεσε κι εμάς αν ήμασταν στη θέση του.

Ισως σε ενδιαφερουν

7 σχόλια

  1. τα γνωστά χοντροί και θηλυπρεπείς να μην ενοχλήσουν :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι όπως τα λες είναι..
    Τα έχω περάσει, σου κάνουν την ψυχολογία άνω κάτω! Δεν είναι όλοι ίδιοι οι άνθρωποι, ας το καταλάβουμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιλουσα καποτε με ενα παιδι. ηταν μετρημενο πολυ στα λογια του . Εξυπνο. Υπερβαρο μου λεγε . Δε μου δειχνε πως ηταν. Εγω αδυνατος σε εποχη που αδυνατιζα κ ειχα για γευμα τα τοτε τσιγαρα μου.Του πα να βγουμε μου πε οχι. Του λεω γιατι , μου λεει κολωνω. Τελικα μετα απο χρονια σε ασχετο μερος ,με ασχετους ανθρωπους ,ετυχε και βρεθηκαμε.Ηταν πολυ ομορφος.Γνησιος και εντυπωσιακος.Ηταν και αδυνατος.Μου ειπε περασε κολασεις και πιεσεις και αλλαξε . Εγω του πα πως δε καπνιζω πια και πως δε ξερω ποιος απ τους δυο εκανε καλο στον αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μιλουσα καποτε με ενα παιδι. ηταν μετρημενο πολυ στα λογια του . Εξυπνο. Υπερβαρο μου λεγε . Δε μου δειχνε πως ηταν. Εγω αδυνατος σε εποχη που αδυνατιζα κ ειχα για γευμα τα τοτε τσιγαρα μου.Του πα να βγουμε μου πε οχι. Του λεω γιατι , μου λεει κολωνω. Τελικα μετα απο χρονια σε ασχετο μερος ,με ασχετους ανθρωπους ,ετυχε και βρεθηκαμε.Ηταν πολυ ομορφος.Γνησιος και εντυπωσιακος.Ηταν και αδυνατος.Μου ειπε περασε κολασεις και πιεσεις και αλλαξε . Εγω του πα πως δε καπνιζω πια και πως δε ξερω ποιος απ τους δυο εκανε καλο στον αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλα υπαρχουν πολλοι μαλακες -ασχετως φυλου η σεξουαλικοτητας- που ζουν με θερμιδομετρητη στο χερι και με αυτον μετρουν την αξια του ανθρωπου.ειναι θλιβεροι ανθρωποι διχως προσωπικοτητα-γι'αυτο εχουν εμμονη με την εμφανιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. mahler76: Πραγματικά με εξοργίζει αυτή η έκφραση.

    Hfaistiwnas: Δυστυχώς είναι στη φύση του ανθρώπου να κάνει διακρίσεις και να συμπεριφέρεται άσχημα στους "κατώτερους".

    Ανώνυμος: Ενδιαφέρουσα ιστορία, ευχαριστώ που την μοιράστηκες. Ίσως χάσατε μία ευκαιρία αλλά τουλάχιστον και οι δύο κερδίσατε κάτι στο τέλος.

    aizen999: Οι μαλάκες είναι παντοτινό είδος και υπάρχουν για να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους αγνοούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας