διακοπές προσωπικά

Καλοκαιρινές διακοπές 2019

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 201901:43Voltsek

Μπήκε ο Σεπτέμβριος, αποχαιρετούμε το καλοκαίρι και σιγά σιγά μπαίνουμε στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινότητας. Ο Ιούνιος ήταν αρκετά ενδιαφέρον μήνας, με φίλους, βόλτες και τα πρώτα μπάνια. Αντίθετα, ο Ιούλιος ήταν αρκετά βαρετός και βασανιστικός. Το μόνο που μου έδινε κουράγιο ήταν η σκέψη των διακοπών τον Αύγουστο. Οχτώ ολόκληρες ημέρες χαλάρωσης και ηρεμίας. 

Φέτος ο προορισμός ήταν η Νάξος, η Πάρος και η Αντίπαρος. Στα δύο τελευταία είχα ξαναπάει άλλες 2-3 φορές, καθώς έχω συγγενείς εκεί αλλά είχαν περάσει πάνω από 15 από την τελευταία φορά. Στην Νάξο πήγα πρώτη φορά. Είναι ωραίο νησί, στο μεγαλύτερο του μέρος όμως είναι άγονο και έρημο. Μου έκανε εντύπωση που ενώ βρισκόμουν σε νησί, για πολύ ώρα βλέπαμε βουνά και όχι θάλασσα. Είχε κάποιες όμορφες παραλίες όπως η Αγία Άννα που ήταν από τα πιο κοσμικά μέρη αλλά και πιο έρημες και ήσυχες, όπως το Καστράκι και ο Αγιασσός. Αξίζει να την επισκεφτεί κανείς αλλά νομίζω δεν είναι για πολλές μέρες.

Η Πάρος συγκριτικά είναι πιο ζωντανό νησί, με πολύ κόσμο, μαγαζιά και πράγματα να δεις και να κάνεις. Η Νάουσα είναι το επίκεντρο της νυχτερινής ζωής, με τα αμέτρητα γραφικά σοκάκια. Για μπάνιο η Σάντα Ρόζα θύμιζε κάτι από Μύκονο ενώ οι Κολυμπήθρες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό με τους σχηματισμούς των βράχων. Κάναμε επίσης μία σύντομη επίσκεψη στην Αντίπαρο. Αυτό που άξιζε περισσότερο εκεί, ήταν η επίσκεψη στο υπέροχο σπήλαιο, όπου κατεβαίνεις 400 σκαλιά προς το εσωτερικό της γης, καθώς και η θαυμάσια θέα από το σημείο εισόδου.

Ένα πράγμα που δεν έκανα στις διακοπές, ήταν να γνωρίσω κάποιον. Αν και έριχνα μία ματιά στις γνωστές εφαρμογές και μου έστελναν κάποιοι, δεν προχώρησε σε κάτι παραπάνω. Προτιμούσα να χαρώ τα μέρη και να χαλαρώσω. Άλλωστε το θέμα δεν είναι να κάνω μία αρπαχτή στις διακοπές αλλά να βρω κάτι μόνιμο εκεί που ζω. Ο φίλος μου πάντως είχε ένα τυχερό!

Πέρασα υπέροχα στις διακοπές. Το δύσκολο κομμάτι είναι όταν επιστρέφεις στην βαρετή καθημερινότητα. Αλλά έχω όμορφες αναμνήσεις να με ταξιδεύουν!

Η παραλία Πλάκα

Η χώρα της Νάξου πανοραμικά

Η διάσημη Πορτάρα

Η παραλία της Αγίας Άννας

Ηλιοβασίλεμα στην παραλία της Αγίας Άννας
Το σπήλαιο στην Αντίπαρο

Σπίτι στην Πάρο

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας