έρευνα ομοφυλοφιλία

Πες πως είσαι gay, χωρίς να πεις ότι είσαι gay

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 202323:14Voltsek

"Πες ότι είσαι ομοφυλόφιλος, χωρίς να πεις ότι είσαι ομοφυλόφιλος". Αυτό ήταν ένα θέμα στο Reddit, το οποίο συγκέντρωσε ενδιαφέροντα σχόλια και αστείες προσωπικές ιστορίες.


Το περπάτημα

Μερικοί άνθρωποι αναγνωρίζουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα από τον τρόπο που περπατάει. Υπάρχει ακόμη και μια μελέτη σχετικά με αυτό που δημοσιεύτηκε στο Journal of Personality and Social Psychology. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι παρατηρητές είναι σε θέση να πουν εάν ένας άντρας είναι γκέι ή στρέιτ απλά με μια ματιά. Εξήγησαν ότι το κλειδί είναι στον τρόπο που περπατάει κάποιος. "Μια ταλάντευση των γοφών ή ένας κουνημένος ώμος αρκεί για πολλούς περιστασιακούς παρατηρητές να προσδιορίσουν τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός άνδρα". Οι ερευνητές, ωστόσο, προειδοποίησαν ότι αυτά τα κριτήρια δεν είναι αξιόπιστα και μπορούν να οδηγήσουν σε στερεότυπα συμπεράσματα.

Η μουσική / ο χορός

Η μουσική που ακούει κάποιος, θεωρείται άλλο ένα κριτήριο που φανερώνει τη σεξουαλική ταυτότητα, σύμφωνα με μερικούς. Μουσικές επιλογές όπως η Madonna, η Lady Gaga, η Kylie Minogue ή ακόμα και οι παλιότεροι ABBA, είναι μια ισχυρή ένδειξη ότι κάποιος είναι gay. Ως συνέχεια της μουσικής και παρόμοια με το περπάτημα που αναφέρθηκε παραπάνω, ο χορός επίσης μπορεί να αποκαλύψει αν κάποιος είναι ομοφυλόφιλος, με βάση τις κινήσεις και τα "κουνήματα", σε αντίθεση με έναν straight που, σύμφωνα με τις απόψεις που εκφράστηκαν, δεν συνηθίζουν να χορεύουν ή είναι πιο σφιγμένοι.

Τα προϊόντα ομορφιάς

Άλλη μια έγκυρη ένδειξη είναι η χρήση καλλυντικών. Οι straight ανδρες συνήθως χρησιμοποιούν απλά ένα σαπούνι για να πλυθούν και τίποτα περαιτέρω για περιποίηση και καλλωπισμό, εν αντιθέση με τους gay που χρησιμοποιούν κρέμες προσώπου και σώματος, συχνά από ακριβές επωνυμίες. Όταν δε, χρησιμοποιούν προϊόντα που θεωρούνται κατεξοχήν γυναικεία, όπως eyeliner, makeup κλπ ή βάφουν τα νύχια τους, δεν υπάρχει χώρος για αμφιβολίες περί τις σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ατόμου.

Τα ρούχα

Άλλη μία κατηγορία που ίσως είναι αναμενόμενη, είναι ο τρόπος που ντύνεται κάποιος και το γενικότερο στυλ. Τα φανταχτερα χρώματα, η εξεζητημένη εμφάνιση και η χρήση πολλών αξεσουάρ, είναι ένας όχι και τόσο διακριτικός υπαινιγμός ότι κάποιος είναι gay.

Κάποια άλλα πραγματα που αναφέρθηκαν ως ένδειξη ομοφυλοφιλίας, είναι οι ταινίες/σειρές που παρακολουθεί κάποιος, το ποτό/ο καφές που πίνουν, η ψύχωση με την εμφάνιση και τη γυμναστική και αν γνωρίζουν ποια μαγαζιά είναι για gay.

Ισως σε ενδιαφερουν

2 σχόλια

  1. Αιμιλιε που χάθηκες? Έχεις καιρό να γράψεις κάτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο λέω να γράψω κάτι και όλο το αφήνω. Στα προσωπικά δεν έχω και τίποτα ιδιαίτερο να γράψω. Ποιος είσαι, σε ξέρω;

      Διαγραφή

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας