εκδηλώσεις Θεσσαλονίκη

23ο Διεθνές Φεστιβάλ ΓΚ.Λ.Α.Τ. Ταινιών Θεσσαλονίκης

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 202113:10Voltsek


Tο 23ο διαγωνιστικό, Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης GLAD Ταινιών (γκέι – λεσβιακό – ασύμμετρο – ποικιλόμορφο) Θα πραγματοποιηθεί στις 18 (Πέμπτη) ως 21 (Κυριακή) Νοεμβρίου 2021, σε αίθουσα προβολών στην Αποθήκη 1, στο Λιμάνι (Θεσσαλονίκη). Καθημερινά θα γίνονται δύο προβολές, στις 6.00 μμ και 9.15 μμ.

Στο Φεστιβάλ παρέχει την αιγίδα του και το επιχορηγεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το στηρίζουν: το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, όπως ανελλιπώς το κάνει από το 1999 ως σήμερα, το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης και το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης. Επίσης χορηγοί επικοινωνίας είναι το «Στο Κόκκινο», το περιοδικό Antivirus, το Τ-ΖΙΝΕ, η Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και το Thessaloniki Pride.

Θα προβληθούν 38 ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ. Οι ξένες ταινίες θα έχουν ελληνικούς υπότιτλους, οι ελληνικές θα έχουν αγγλικούς υπότιτλους.

Οι προβολές θα πλαισιωθούν από προσκαλεσμένες/-ους σκηνοθέτες και ειδικούς στη θεματική του φεστιβάλ. 

Θα υπάρξουν συζητήσεις για την προσφυγικότητα λόγω ερωτικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου (επιστολή Αφγανού γκέι), για τον γάμο ομόφυλων προσώπων (εισηγείται ο δικηγόρος Παύλος Ζορμπάς), για την απόκτηση παιδιών (εισηγείται η ομ. Καθ. Νομικής ΑΠΘ Θεοφανώ Παπαζήση) και για τους στόχους του θεσσαλονικιώτικου κινήματος, έτσι όπως τους θέτει η «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» (Ν. Χατζητρύφων) και το Thessaloniki Pride (Κ. Μαραγκός). 

Θα απονεμηθούν βραβεία στις καλύτερες ταινίες. 

Επίσης, στο φουαγέ / προθάλαμο των αιθουσών προβολής, θα πραγματοποιηθεί η εικαστική έκθεση των ζωγράφων Ανδρέα Παύλου, Χρύσας Ταντανάση και Φόνης Τσιγδέμογλου – Αφεντούλη.

Το κοινό θα δει, θα συζητήσει και θα ψηφίσει για τι ταινίες, όπως αυτές παρατίθενται στο Πρόγραμμα.

Το εισιτήριο ανέρχεται σε 5 ευρώ και θα εκδίδεται μόνον ηλεκτρονικά στο https:// filmfreeway.com/lgbtq-iff/tickets ως μία (1) ώρα πριν την προβολή.

Θα τηρηθούν τα μέτρα υγείας που προβλέπει η πολιτεία: Χρήση μάσκας, επίδειξη Βεβαίωσης εμβολιασμού ή νόσησης, ή αρνητικού τεστ, και επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.

Επιπλέον μέτρο: Μεταξύ των δύο προβολών θα γίνεται απολύμανση της αίθουσας επί μία ώρα. Η αίθουσα προβολών θα έχει πληρότητα 50%, ως πρόσθετο μέτρο.

Ισως σε ενδιαφερουν

0 σχόλια

Γράψε ένα σχόλιο:

Popular Posts

Κανε την εξεταση

Checkpoint



Φορμα επικοινωνιας